Évindító koccanás…

Ki beszél már a beigliről, az ajándékokról, a pezsgőről, az újévi tűzijátékról? Nem említjük ugyan, hisz jócskán benne járunk a januárban, de a decemberi hajrára, az év végi karácsonyi nyugalomra és az újévi izgalmakra is jól emlékszünk még.
A tavalyi esztendő végpontja egyben az idei kezdete is – ezzel pedig legdrágább és legfontosabb forrásunkat, az időt tagoljuk. Annak jegyében, hogy bár vannak a naptár mérföldkövein átívelő projektek, mégis megállunk egy pillanatra, hogy aztán annál erőteljesebben indulhassunk.

Az évindító koccanás közös hagyománya alapot teremt ahhoz, hogy közösen gondolhassuk át jelenlegi és jövőbeli Partnereinkkel együtt az előttünk álló lehetőségeket, feladatokat, és – az évkezdetben mindig benne van a reményteli várakozás – sikereket is. A hagyomány fontos része, hogy összegyűlve kívánunk egymásnak sikerekben gazdag boldog új esztendőt – miközben évről-évre, ki-ki különböző életkorba érkezve mást gondol, mást ért siker és boldogság alatt.

A siker egyik záloga – talán legfontosabb összetevője – számunkra az együttműködés, a tudásmegosztás, a közös eredmények örömteli megélése. Ennek kapcsán hallhatjuk Bárdos András előadásában, mit is fontos tudni a sikerről ahhoz, hogy tudatosabban illeszthessük a mindennapokba az elérését és a megélését egyaránt.

Ha a boldogság és a siker fogalmát összekapcsoljuk a megosztás és az együttműködés jegyében, az egyenlet olyan közösséget ad ki, ahol az egész több lesz, mint a részek összessége, és ahol mindannyian kötődhetünk a többiek tapasztalatához, tudásához, a közös munkában való személyes részvételéhez. A boldogság – az ókori bölcsek szerint – nem más, mint aktivitás. Aktivitás, vagyis erőteljes és tevékeny jelenlét a magánéletben és a munkában, tudatos figyelem az előttünk álló élményekkel, teendőkkel kapcsolatban.

Nem újdonság a fekete és valami arany dress code sem: a fekete szín többek között az erőt és az eleganciát szimbolizálja, tekintélyt sugároz, a mélységgel és a perspektívával is összekötik – tudásunk alkalmazására ösztönöz. A kezdetet és a befejezést is magában hordozza, valamint az újjászületés folytonosságát: a fegyelmezettség, a függetlenség és a méltóság jelképe az öltözékben.

Az arany szín a tudás legmagasabb szintjének, a tapasztalatok rendszerezésének a hordozója. Bölcsességet, igazságot, önértékelést – és nem utolsósorban bőséget kötöttek hozzá az elmúlt korokban. A jó ítélőképesség, a bizalom, a hatalom és a dicsőség képzete is ehhez a színhez kapcsolódik. Valamint a fény, amiből a napok teltével egyre nagyobb részünk lesz, noha még hó lepi a tájat… ám évindító koccanásunk épp a visszatekintés és a jövőben való tervezés egyensúlyban tartásához szeretne ihletet adni, kedvet csinálni!