Történelmi tanévnyitó topmenedzsereknek

2011. január 28-án, pénteken a Sofitel Hotel különtermében, ünnepélyes keretek között útjára indult a régió első prémium kategóriájú interim menedzser képzése.

Az Interim Menedzser Akadémia és a holland Nyenrode Business Universiteit együttműködésével életre hívott képzési program elindításán az ünnepélyes megnyitót Paul Stolk, a Holland – Magyar Kereskedelemi Kamara elnöke és Virágh Rajmund, az Akadémia ügyvezetője tartották.


A nyitóbeszédben elhangzott, hogy az Interim Menedzser Akadémia nagyon sok idő, türelem, és energia ráfordítással elérte, hogy a képzés keretében olyan oktatói gárdát vonultat fel, amelyet még a legkényesebb, legigényesebb kritikusok is elismeréssel illetnek.

De a hallgatói kör összetétele is igazán impozáns: olyan képzett, tapasztalt, sokra hivatott felsővezetőkből áll, akikből 12 nem egy tucat. De ez sem véletlen, hiszen a képzés limitált létszámmal indult, éppen ezért, csak a legalkalmasabb, legrátermettebb jelentkezők csatlakozhattak a hallgatók elit köréhez.

A képzés színvonalára és minőségére – az impozáns oktatói karon túl – garancia, hogy a végzősök Hollandia egyetlen magánegyetemének, a nagyhírű, az üzleti világban elismert Nyenrode Business Universiteit oklevelét vehetik majd át.

A képzés – melynek szakmai támogatója a Hammel & Hochreiter – angol és magyar nyelven zajlik, tartalmában és logikájában több éves hazai és nemzetközi interim szolgáltatói tapasztalatra épül, és rendkívül gyakorlatias.

 Az első oktatási napon Dr. Jacques Reijniers a Nyenrode-i egyetem professzora tartott előadásokat, aki maga is dolgozott interim menedzserként, mi több az akkor még Coopers&Lybrand (PWC) interim menedzsment üzletágának elindítója volt, hosszú és eredményes pályafutása során évtizedes szolgáltatói tapasztalatra tett szert. Jacques Reijniers sok száz interim projekt tapasztalata alapján kezdte el Európában az interim menedzserek képzését. 2011 tavaszán Svájcban is elindul az első kurzus.

Kristóf Györgyi, Magyari Éva és Virágh Rajmund 2009 nyarán azért hozták létre az Interim Menedzser Akadémiát, hogy hozzájáruljanak a hazai interim menedzsment kultúra elismertetéséhez, elterjesztéséhez és fejlesztéséhez. Ennek a vállalásnak egyik fontos mérföldkövét jelenti a 2011 januári kurzus elindulása, hiszen történelmi tény: a régióban először indult ilyen mélységű és terjedelmű interim menedzser-képzés – ahogy korábban a beharangozó sajtótájékoztatón is elhangzott: „nem középiskolás fokon”!

Így tehát mostantól Hollandia, Belgium és Németország után, Svájc előtt Magyarországon is prémium kategóriájú képzésben részesülhetnek az interim menedzser szakma iránt érdeklődők, és a gyakorló interim menedzserek.

A jó hangulatú évnyitóra az Akadémia vezérkara valamennyi oktatóját is meghívta, hogy egy pohár pezsgő elfogyasztásával együtt ünnepelhessék az interim szakma számára fontos és nagyszerű pillanatot.