A közös munka minden esetben személyes találkozóval kezdődik. A megbízó megkeresése után fontos a helyszíni tájékozódás, melynek során közösen átbeszéljük a projekt célját, az időkeretet és a rendelkezésre álló erőforrásokat. Amennyiben gap management feladatról van szó, akkor a létező pozícióhoz rendelkezésre álló munkaköri leírásból és a szervezetből indulunk ki, a személyes látogatásra azonban mindenképp szükség van, a környezetet ugyanis meg kell ismernünk mielőtt megoldást ajánlunk.

A megbeszélést követően az iparág, cégkultúra és a meghatározott feladat által megkívánt funkció függvényében javaslatot teszünk a megfelelő interim menedzser személyére. A szolgáltató maga a Hammel & Hochreiter, ennek megfelelően a feladatot megértjük és a megoldás szállítására szerződünk, mely szolgáltatásnak egy komponense az interim, mint vezetői erőforrás.

A megbízó jóváhagyása után a kiválasztott interim menedzser munkához lát. Cégmérettől és komplexitástól függően rendszerint az első 5 – 15 nap az „elmélyülés” szakasza, melynek végére az eredetileg kitűzött célok és a helyszínen tapasztaltak eredőjeként összeállítunk egy akciótervet.

Ezen akciótervet egy státusz meeting keretében ismertetjük. Kitérünk az eredeti célok és az eddig a pontig szerzett helyszíni tapasztalatok esetleges eltéréseire, végül behatárolásra kerül az interim projekt és elkészül a mindkét fél által jóváhagyott akcióterv, ami szabályozza az interim pontos feladatait és a projekt időtávját is.

A megvalósítás fázisában rendszeres státusz meetingek keretén belül egyeztetünk az eredményekről. A projekt lezárására, végső átadására egy záró meeting keretében, a kapcsolódó dokumentáció átadásával kerül sor. Gap management megbízások esetén indokolt lehet, hogy a pozíciót betöltő új alkalmazott vezető együtt dolgozzon az interimmel, legyen átadás – átvételi időszak.

 

A gyakorlatban a projekt formális lezárása után is fogadjuk a megbízó kérdéseit, igyekszünk mindenben támogatni megbízóink további eredményes működését.


Felmerülő kérdéseivel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

 
Alábbi elérhetőségeinken készséggel állunk rendelkezésére:


Hammel & Hochreiter Képzési és Ügyfélkapcsolati központ
1124 Budapest, Vas Gereben utca 22.
Telefon: +36 1 951 7180
Mobil: +36 30 240 2012
E-mail: info@hammelhochreiter.com