Ismét elindult!

A február az idén az igazi telet hozta meg: súlyos mínuszok (tízek, húszak), vastag hótakaró, jég a Dunán, Tiszán, Balatonon, mindenhol! Ilyen időnek csak az elvetemült „télimádók” tudnak örülni korcsolyán, sílécen, vagy a téli tájban gyönyörködve, de azután ők is melegítik kihűlt testüket valamivel: meleg étellel, itallal a „Hütté”-ben, a kályha mellett, vagy a radiátornak dőlve.

Szerencsére – már másodszor – más is melegítheti a lelkünket: ismét elindult az Interim Akadémia menedzser képzése! A felvételi szűrőn megfelelt „szerencsés” kiválasztottak lehetőséget kaptak, hogy a hollandiai Nyenrode Business Universitejt közreműködésével zajló féléves képzésen „megmerítkezzenek” az interim szakma forrásában. Igen, a forrásában, ugyanis az interim képzés bölcsője Nyenrode, és a bölcsőt ringató kéz pedig Jacques Reiniers professzoré, aki az idén is – már hagyományosan – személyesen oktatja az interimek következő évfolyamát az első oktatási napon. Hasonlóan hagyományosan, ő adja majd át a képzés végén, az azt sikerrel abszolváló interimek számára a diplomát Hollandiában.

Addig azonban még hosszú az út, rengeteg tudást, ismeretet, érzést tartogat az Akadémia a résztvevőknek – interimeknek és oktatóknak egyaránt. Azoknak az oktatóknak, akik már tavaly is az „intellektuális wellnesz” aktív előidézői, közreműködői voltak élményszámba menő előadásaikkal. A sort az idén – Reiniers professzor után – Dr. Serényi János nyitotta meg, Personal brending-ről szóló előadásával. Mi – akik tavaly részesei lehettünk az oktatásnak – most egy kicsit irígykedve gondolunk vissza … és várjuk, hogy az alumni klub keretében újra találkozzunk, hallhassuk a meghívott előadókat, és egymást.

A télnek hamarosan vége, az Akadémia idei képzése már a nyárba fog nyúlni, és lesz jövőre is. Gyarapítva ezzel az interim menedzserek táborát, akik minden interim projekt során segítik tudásukkal, tapasztalatukkal az őket megbízó cégeket, vállalkozásokat a rájuk jellemző hatékonysággal, tettvággyal.

Ahogyan John P. Kotter írja: „A valódi tettvágy mögött mindig találunk érzelmeket is: egyfajta erős elszántságot, hogy cselekedni, győzni kell, mégpedig azonnal”

Ez a tűz ég az Interim Akadémia minden végzett menedzserében!

Fejős Péter
interim menedzer
az Interim Akadémia Alumni klubjának elnöke