Profit a “szőnyeg alól”

Ez év záró rendezvényeként egy olyan témát választottunk, mely a legnagyobb kihívást jelenti napjainkban, így a kommunikációval zárjuk az évet és folytatjuk jövőre is. Idei rendezvénysorozatunk szólt a szolgáltatás vásárlásról és értékesítésről, a karriertervezésről, a női karriermenedzsmentről, a termelési és a gazdasági projektekről, és folyamatosan a „csomagolásról”, a kommunikációról.

Turbulens, ugyanakkor izgalmas időszakon vannak túl a bővített újratermelésben felnőtt gazdasági vezetők, és minden eddiginél nagyobb a bizonytalanság abban, mit hoz a holnap. Új fogalmakat kellett megtanulni, mint például a csökkenés-menedzsment, és a változásokhoz való alkalmazkodás is újfajta nehézségekkel állított szembe szinte mindenkit.

A korlátozott külső források, az átalakuló piac felértékelték a belső erőforrásokkal való gazdálkodást, és ez a helyzet több esetben arra világított rá,hogy sokszor bizony jobban ismerjük külpiacainkat, mint saját házunk táját. Érdemes tehát elmerülni a vállalati falak között megbúvó értékekben, tartalékokban, és újragondolni a hatékonyság kérdéskörét a meglévő adottságok tükrében.

Hiszen ne felejtsük:
a legjobb vállalatok belülről építkeznek!

Az Interim Menedzser Akadémia, a Hammel & Hochreiter, valamint az Ispiro Consultingworkshopja kommunikációs és üzletfejlesztő szakértők segítségével ezt a gondolatkört járja körül, nem titkolt célként egy átfogó tavaszi program előzeteseként, ahol esettanulmányokon keresztül foglalkozunk majd a szervezeti hatékonysággal, illetve a belső kommunikáció uralásának hatékonyságra gyakorolt hatásaival, konkrétan pedig az úgynevezett „gyártáskommunikációval”.

Találkozzunk december 5-én!

A rendezvényre az alábbi linken vagy az iroda@hammelhochreiter.com címre küldött e-maillel regisztrálhat.

JELENTKEZEM!

Helyszín: Hammel & Hochreiter Képzési és Ügyfélkapcsolati Központ, 1124 Budapest, Vas Gereben u. 22.
Időpont: 2013. december 5., 9:00-13:30
PROGRAM:

8:30 – 9.00: Regisztráció

9:00 – 9:10: Köszöntő
Kristóf Györgyi, Hammel & Hochreiter
Virágh Rajmund, Interim Menedzser Akadémia

9:10 – 9:40: Az információ megosztás belső világa
Dr. Simon András, Partner, Ispiro Consulting
A vállalati belső kommunikációs rendszer jóval fontosabb hatékonyság növelő tényező, mint azt gondolnánk. Állapota, szervezettsége, az információ megosztásának mikéntjei alapvetően hatnak a cégek eredményére. Kis befektetéssel és némi odafigyeléssel látványos sikerek érhetők el. Simon András erről beszél előadásában.

9:40 – 10:10: Storytelling
Bárdos András – (Színház – és Filmművészeti Egyetem, rektor helyettes)
Minden közösségnek, így a vállalatoknak is megvannak azok a történetei, melyek közös megélése, és átörökítése erősíti az összetartozást.Sokkal többről van tehát szó, mint sztorizásról, ez maga a megélt vállalati kultúra. Bárdos András erről az izgalmas területről mesél.

10:10 – 10:45 – Kávészünet

10:45 – 11:15: Láthatatlan utak és üzenetek a vállalatban
Dr. Szvetelszky Zsuzsa, az ELTE kutatója
A látható, felépített vállalati céges struktúrák mellett mindig létezik egy informális világ, amely önálló életet él, amely „lélegzik” és amelynek állapota, kiterjedtsége, minősége jelentősen befolyásolja a belső viszonyokat. Dr. Szvetelszky Zsuzsa, az informális kommunikáció szakértője ad áttekintést a témáról.

11:15 – 11:45: Csökkenés menedzsment, és amit ez a vezetőknek jelent
Mezriczky László, Partner, Ispiro Consulting
Az elmúlt évek gazdasági turbulenciái felértékelték a vállalati belső tartalékok kiaknázásának jelentőségét.
Mindezt azonban csakis a belső viszonyok megismerésével, az emberi és közösségi interakciók „technológiai” szintre emelésével lehet elérni. Mezriczky Lászlóval arról beszélgethetnek, hogy milyen vezetői dilemmákkal kell ma együtt élni, és mi is az a gyártáskommunikáció

12:00 – 13:30 Networking LUNCH
Állófogadás keretében lehetőséget biztosítunk arra, hogy a résztvevők egymással és a témák szakértőivel is egyeztethessék, megvitathassák az elhangzottakat.