Formális vállalatok informális valósága – kommunikáció, kooperáció, minőség

Időpont: 2014. március 6. 9h – 14h
Helyszín:
Hammel & Hochreiter Képzési és Ügyfélkapcsolati Központ
1124 Budapest Vas Gereben u. 22.
Regisztráció: A rendezvényre ezen a linken: http://hammelhochreiter.com/rendezvenyeink/jelentkezesi-lap vagy az iroda@hammelhochreiter.com címre küldött e-maillel regisztrálhat.
A rendezvény vendéglátói:
Interim Manager Academy, Hammel&Hochreiter Kft. és az Ispiro Consulting Kft.
Díszvendég:
Német-Magyar Tudásközpont Kft.

Minden szervezetben létezik egy informális világ, amely sajátos kommunikációja révén jelentősen befolyásolja, meghatározza az adott közösséget és komoly hatással van a cégkultúrára: erősíti, vagy éppen torzítja a vállalati értékrendszert, tehát befolyásolja a vállalat működését. Nem kérdés tehát, hogy fontos megismerni, hiszen így csökkenthető a mindenhol létező  beosztotti-vezetői szakadék, így fogalmazhatók meg közös célok, így vonthatók be a stratégia megvalósításába a munkatársak, a dolgozók, így erősíthető az innováció, a minőségtudat, általánosságban pedig így mozgósíthatók a belső tartalékok. A szervezők, a Hammel & Hochreiter Kft és az Ispiro Consullting Kft. egyedi, újszerű, projektekben kipróbált megközelítésben mutatják be a téma elméleti és gyakorlati érdekességeit. Neves szakértők mellett vállalatvezetők vallanak személyes tapasztalataikról. Konferenciánk a decemberi felvezetés után mélyebben foglalkozik azzal, hogy hogyan lehet a láthatatlant láthatóvá, az informálist kiszámíthatóbbá, a belső tartalékokat kiaknázhatóbbá tenni.
Turbulens, ugyanakkor izgalmas időszakon vannak túl a bővített újratermelésben felnőtt gazdasági vezetők, és minden eddiginél nagyobb a bizonytalanság abban, mit hoz a holnap. Új fogalmakat kellett megtanulni, mint például a csökkenés-menedzsment, és a változásokhoz való alkalmazkodás is újfajta nehézségekkel állított szembe szinte mindenkit.
A korlátozott külső források, az átalakuló piac felértékelték a belső erőforrásokkal való gazdálkodást, és ez a helyzet több esetben arra világított rá,hogy sokszor bizony jobban ismerjük külpiacainkat, mint saját házunk táját. Érdemes tehát elmerülni a vállalati falak között megbúvó értékekben, tartalékokban, és újragondolni a hatékonyságkérdéskörét a meglévő adottságok tükrében. Hiszen ne felejtsük: a legjobb vállalatok belülről építkeznek!

TERVEZETT PROGRAM
9.00  regisztráció
10.00 – 14.00 konferencia

Virágh Rajmund (Interim Manager Academy, ügyvezető) – megnyitó, köszöntő
Kristóf Györgyi (Hammel&Hochreiter, ügyvezető) – turbulens világban az alkalmazkodás, a boldogulás fontossága, irányai

1.    Dr. Szvetelszky Zsuzsa (szociálpszichológus, pletykakutató)– informális kommunikáció – informális szervezetek
2.   Bárdos András (Színház-és Filmművészeti  Egyetem rektorhelyettes) – hogyan lehet bonyolult dolgokat, helyzeteket egyszerűen elmagyarázni
3.    Prof. Fülöp Márta (MTA Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa, az ELTE szociálpszichológia professzora) – verseny, kooperáció, együttműködés
4.    Mezriczky László (Ispiro, ügyvezető) – vezetői felelősség, alkalmazkodás – esettanulmányok