Nem a változás a fontos, hanem a célja…

Pár éve még rendkívüli eseményként tekintettek a változásra a vállalatokban: ma már egyre többen fogadják el, hogy „csak a változás örök”. A nyugalmi időszakok egyre rövidebbek, a változásokat egybefolyónak érzékelik a vállalat dolgozói. Minden szervezet folyamatosan változik a változó piaci kihívásokra adott válaszai, a gazdasági érdekek és a szervezet jellemzői, képességei miatt.  A változás trendje tehát egyre gyorsabb, de mielőtt a „régi szép időkre” gondolva szomorkodni kezdünk, ne feledkezzünk meg arról, hogy sok tízezer évvel ezelőtt őseink a szavannán se dőlhettek hátra: 0-24-ben kellett figyelni, honnan várható támadás – vagy táplálék.

Több kutatás is kimutatta, miért sikertelen a változásokra tett kísérletek több mint hatvan százaléka. Egyrészt, a vezetők a változás végrehajtására koncentrálnak, és nem a változás céljára – sok bába közt elvész a gyerek. Másrészt, az ilyen helyzetekben tipikus az információ hiánya, és emiatt gyakran konfliktusok alakulnak ki: pedig ezek a megfelelő kommunikációval megelőzhetőek lennének. A változást tehát nemcsak meg kell csinálni, hanem el is kell mondani. Ugyanis ahhoz, hogy eredményes legyen, a beosztottak támogatására is szükség van, ennek kulcsa pedig a változás vezetői kommunikációja. Minél nagyobb a változás, annál nagyobb az ellenállás – de minél hatékonyabb a kommunikáció, annál gyorsabban lehet célba jutni.

Nemcsak a leépítés vagy a költségracionalizálás, az átszervezés kelt riadalmat a munkahelyi közösségekben, de a bővülés, az új stratégia, új termékek bevezetése vagy akár új portfólió kialakítása is – végül, de nem utolsósorban, az új vezető érkezése. Az interim menedzserek a legtöbb esetben már jelenlétükkel is a változás folyamatát testesítik meg a vállalat számára.

Az interim menedzsmentet sokan leszűkített értelemben használják, reaktív értelemben és mindössze abban gondolkodnak, hogy egy megüresedett pozíciót átmeneti jelleggel betöltenek egy gap menedzserrrel. A Hammel & Hochreiter meggyőződése, hogy ideje másként gondolni az interim menedzsmentre. Proaktívan, tudatosan, olyankor is, amikor jól mennek a dolgok. A változás ugyanis folyamatos, és a holnap sikereire ma kell felkészülni. Ehhez több lépéssel előre kell tudni gondolkodni. És azt se felejtsük el, hogy a ma megfogalmazott interim menedzsment elvárások a holnap vállalatvezetői gyakorlatában is megjelennek majd.  Mi tehát dinamikusan, proaktívan, az egyéni és a vállalati ügyfeleink szempontjait egyaránt figyelembe vevő szemlélettel közelítünk  a fogalomhoz.

Az interim menedzser egy eszköz, és karrierlehetőség, hogy a legkülönbözőbb egyéni és vállalati projekt célokat is legoptimálisabb keretek között lehessen megvalósítani!

Az interim menedzsement szolgáltató, pedig mind a Megbízót, mind az interimet támogatja abban, hogy bármilyen menedzsment hiánnyal, fejlesztéssel, képzéssel, tanácsadással kapcsolatban felmerült igény esetén a legoptimálisabb konstrukcióban és a projekt céljához a leginkább illeszkedő menedzser erőforrást találja meg és készítse fel.

Optimisták vagyunk, sok pozitív dolgot várunk a következő időszaktól is, ám azt is tudjuk, hogy a siker, a változás mindig rengeteg és állhatatos munkával érhető el. Nem kisebb célt tűztünk ki, mint hogy újraértelmezzük az interim menedzsment fogalmát és ezáltal még több menedzsernek és vállalatvezetőnek, tulajdonosnak nyújthatunk értéknövelt szolgáltatásokat: vezetői erőforráshiány pótlás, válság -, változás menedzsment, karriermenedzsment, utódlástervezés, cégutódlás, menedzsment képzés és fejlesztés területein. Mindezek eredőjeként azonosítjuk magunkat Hammel & Hochreiter Business and Management Consulting-ként.