Aranyos évkezdet…

Van abban valami spirituális, amikor az üzleti élet szereplői, eladók, vevők, partnerek félretesznek mindent, ami a szikár tranzakciókról szól és egy évben egyszer összegyűlnek, hogy visszacsempésszék a kapcsolatba az emberi  értékeket, megerősítsék egymást abban, hogy fontosak egymásnak. Így tettek a Hammel & Hochreiter üzleti közösségének tagjai is január közepén, amikor évzáró/évnyitó fogadáson gyűltünk össze  a cég székházában.

Kellenek ezek a pillanatok, hiszen muszáj néha megállni és értékelni az eredményeket, örülni a sikereknek, merítkezni az eredményekből, hogy aztán újult erővel és energiával feltöltve fordulhassunk rá a következő évre. Örülni pedig együtt sokkal jobb: látom a másik sikerét, ő pedig az enyémet és így közösen sokkal jobban esik a számvetés, hiszen minden viszonylagos:  ezek azok a támaszpontok, amelyekhez képest aztán levonhatjuk a tapasztalatokat.

Az összejövetelt a fekete és arany színek és pezsgős hangulat keretezte. Mindez szólhat akár az eleganciáról, a minőségről, az igényességről, ám leginkább Garamvári Vencel szavai illenek ide: “a pezsgő  kiváló szőlőből születik, majd meghal, mint bor, hogy aztán pezsgőként újjászülessen, belopózhasson a lelkükbe és megvidámítsa azt.”

Így vagyunk az üzleti évek sorával is: le kell zárni, kicsit el kell temetni a régit, hogy az újra aztán terhektől mentesen tudjunk koncentrálni.

Márpedig az új év ismét izgalmasnak ígérkezik, ezt már január folyamán is minden bizonnyal minden Partnerünk érezte. Számos tekintetben a változások időszakát éljük: felpörgőben vannak gazdasági szektorok, dinamikusan változik a munkaerőpiac, a korábbi tennivalók megsokszorozódnak és újak is érkeznek melléjük. Mindehhez mindenekelőtt magabiztosságra, nyitottságra, újító szellemre van szükség. És természetesen támogató szakmai közösségre, amely az egyén kihívásaira értően és hatékonyan tud reagálni. Ezt a közösséget építi hosszú évek óta a Hammel & Hochreiter a hazai interim szakma meghatározó tényezőjeként. És ahogyan nyitottnak kell lenni minden újra, ez a közösség is nyitott, leginkább azon szakemberek részére, akik akár életük fordulópontján érzik magukat és támogatást, lehetőséget, fejlődési teret keresnek.

Az első konkrét lehetőségre nem is kell sokat várni, az idei első szakmai rendezvényre február 22-én 16.30-tól kerül sor, ahol karriertervezésről, piaci trendekről, vezetői kihívásokról cserélünk majd eszmét.

REGISZTRÁCIÓ