“Kint és Bent” – üzleti találkozó – 2016.09.01.

Szeptember elseje mágikus dátum: a meteorológiai ősz első napja, hagyományosan iskolakezdés, ezzel együtt járó drámai hangulatváltás a városban. Évnyitók és közlekedési dugók, hirtelen besűrűsödő naptárbejegyzések, az ismerősök, üzletfelek, partnerek bejelentkező levelei, telefonjai. Nincs is talán másik pillanata az évnek, amikor ennyire hirtelen változnának meg a dolgok. Nem is megy könnyen az aklimatizálódás. Még ott a nyaralás barnasága a karunkon, még érezzük a tengerparti étterem illatait, miközben ülünk a piros lámpánál, és próbáljuk számba venni, mi is vár ránk a következő hetekben az életünk számos platformján.

Egyszerre van kint és bent érzésünk, aztán napról napra rohamosan váltunk át a főszezon-üzemmódra. Szeptember elseje e két világ határán egyensúlyoz, egy pillanatra még megáll, hogy aztán átbillenve magával rántson bennünket. Szeptember elsejét választottuk szezonnyitó rendezvényünk időpontjául a Hammel & Hochreiter – nél is, hogy együtt kaphassuk el az utolsó nyáresték egyikét. Ez tökéletesen sikerült: több mint száz vendég – kint és bent –, ragyogó időjárás, finom italok, ételek, és izgalmas beszélgetések, ahogyan ezt Partnereink és Barátaink rendezvényeinken már megszokhatták.

A szakmai tartalmat Mérő László, Szvetelszky Zsuzsa és Fejős Péter előadásai, beszélgetései adták, aktuális kérdéseket boncolgatva. Mérő professzor a tőle megszokott lebilincselő módon, időnként líraian mesélt az élet és a gazdaság kiszámíthatatlanságáról, amelynek során a DNS és a fraktálok is szóba kerültek. Valamint a konvertálható tudás fontosságáról, amely környezetünk folyamatos változása miatt mindannyiunk számára állandó tennivaló. Arról, hogy nem biztos, hogy mindig az a megoldás, ha ugyanabból többet erőltetünk, sokkal inkább az, ha valami egészen mással is megpróbálkozunk. Fejős Péterrel Szvetelszky Zsuzsa beszélgetett: hallgatva őket megtudhattuk, hogy a leginkább lean szervezet az óvoda, hogy a lean-t mégis csak lehet szeretni, és azt is, hogy ha jól csináljuk, akkor a lean bizony beszippant, és onnantól nem enged. Szóba került a Readiness For Changes, a változásra való fogékonyság, amiben mi magyarok bizony nem állunk túl jól, így ebben a gyorsan változó világban bizony már az indulásnál versenyhátrányt kell cipelnünk. És együtt mosolyogtunk a történeteken…

A hivatalos program befejeződésével a vendégek belakták az épület és a kert szinte minden zegét-zugát, a korán indulók begyűjtötték gyermekeiket, akiknek a szórakoztatásáról különleges gyerekprogramokkal gondoskodtunk. A többség finom borok és élő jazz zene mellett, csoportokban beszélgetve élvezte még sokáig a csillagfényes, kellemesen hűvös szeptemberi estét.

GALÉRIA