2017.02.28. Jazzy rádió Millásreggeli- Kristóf Györgyi

Minden cég életében adódik olyan helyzet, amikor átmeneti erőforrás, tudás vagy tapasztalat hiány esetén interim menedzserre van szüksége, még ha sok esetben nem is ismerhető egyszerűen fel ez a helyzet. Amennyiben alkalmazott vezetőként vagy cégtulajdonosként a legjobb megoldást szeretné választani egy adott helyzetben, mindenképp érdemes megismernie ezt a széles körben alkalmazott, bizonyítottan működő menedzsment eszközt, mint alternatívát.
Számos eset adódhat, amikor indokolt egy – egy feladat elvégzését cégen kívüli erőforrással megoldani.

  • Ha kiesik egy kulcsfontosságú vezető, akit azonnal pótolni kell.
  • Ha a napi rutintól eltérő, egyszeri, komplex feladat merül fel.
  • Ha speciális témában felmerülő szaktudásra van szüksége.

Olyan szituációk ezek, amikor vagy nem gazdaságos az adott tudást birtokló szakembert, vezetőt cégen belüli munkatársként alkalmazni, hiszen egyszeri projektről, feladatról van szó, vagy annyira gyorsan kell lépni és olyan nagy a kockázat, hogy szinte lehetetlen ezt hagyományos módon, kereséssel, vagy fejlesztéssel megoldani.

Érdemes ilyenkor a konkrét feladatra, jól definiált projektcélok elérésére, meghatározott időre egy olyan felső vezetőt „bérelni”, akit korábbi tapasztalatai alkalmassá tesznek arra, hogy azonnal és az elvárt szinten teljesítsen.