“A nők sokszor összekeverik a kívánatosságot a szépséggel”– a Yurkov stílustréningjén jártunk

Az alaphangot Weöres Sándor A teljesség felé című könyvének  mondhatni – szabad értelmezése adja meg. A címadó mondatot YURKOV Kovács Orsolyától hallom a tréning napján, Weöres pedig Ovidius Metamorphosesának parafrázisába ágyazva osztja meg velünk gondolatát, mely eredetileg így hangzik: “A vaskorban a szépséget felváltja a kívánatosság”. De mi köze van mindennek egy “csajos délelőtthöz”, a személyes stílus emeléséhez, és a személyes erő öltözködés általi növeléséhez? Máris elmondom!

Kovács Orsolya, a YURKOV megálmodója és vezetője nem csak a megfelelő öltözködés, minél szélesebb réteg számára elérhetővé tételére tette fel életét, hanem arra is, hogy a stílusosságon keresztül visszaállítsa a harmóniát a felborult férfi-női kapcsolatokban. Mégis hogyan függ össze a stílus és a nemek egyensúlya? Mi köze a személyes erőnek a megjelenéshez? Hogyan fog rendeződni a szerelmi életed (is), ha végre saját tónusaidnak, testalkatodnak és belső világodnak megfelelően öltözöl?! Különös összefüggéseknek tűnhetnek, de ezek az összefüggések talán épp azok, amiket egész eddig kerestél! Azok az igen egyszerű, nagyon gyakorlatias és rendkívül könnyen elsajátítható módszerek, amelyek bizony megváltoztathatják az életed. Ha Te is akarod.

Tudom, tudom, hányszor hallottad már. De mondd csak, lehetséges volna, hogy eddig mindig a bonyolult és nehezen megvalósítható utakat jártad? Lehetséges, hogy az egyszerű és kézenfekvő megoldásokra nemet mondtál, mert ami annyira egyszerű az biztosan nem is igazi, nem is működik? Ha igen, olvass tovább! Jó helyen jársz, megérkeztél!

Ami kint, az van bent. Ugye ismered már a mondást? A test és lélek szimbiózisban élnek egymással, és ami hat egyikükre, az hatással lesz másikukra is. Mi lenne, ha ezúttal kívülről haladnánk befelé? Ha rendet tennénk a gardróbunkban, a ruháink közt, a sminkkészletünkben? A színekben, saját színeinkben igazi erő rejlik, ami növeli személyes erőnket tudjuk meg Orsitól. Ha nő személyes erőnk, nő magabiztosságunk. És ha hiszed ha nem, ahogy megérkezel saját stílusodba, megérkeztél az életedbe is. Túlzásnak tűnik? Olvasd el a YURKOV-nak érkezett panaszlevelet! Igazi csemege!

A Csapat hitvallása a következő:

“Hogy TE erősebb legyél. Ez a küldetésünk. Mi, YURKOV Stílustanácsadók azon dolgozunk, hogy TE jobban érezd magad a bőrödben. Ha jobban érzed magad, nő az önbizalmad. Ha nő az önbizalmad, nő a személyes erőd. A személyes erőd a stílusod és a stílusod a személyes erőd. Mi más szemmel nézünk téged, mint bárki más. Tudjuk, hogy a láthatatlan részed mindig a láthatón keresztül nyilvánul meg. Mi téged látunk, a láthatatlan részed, és segítünk neked azt hitelesen és önazonosan még láthatóbbá tenni. Mi tudjuk, hogy ha a stílusodat erősítjük, azzal a személyes erődet növeljük. Mi nem a testedet, hanem téged öltöztetünk, így tud a TE stílusod valóban téged szolgálni.”

Tizenkét bátor hölgy, két stílustanácsadó és én. Így ülünk körben a hangulatos, második kerületi stúdióban, szombat reggel kilenc után. A korosztály 30+, szinte csak vezető pozícióban dolgozó, komoly, felelős nők, közülük néhányan anyukák már. Egyikük nemrég érkezett vissza Amerikából, másikuk egy életmódváltás után van, kiégett az “emberezésben” és elment Spanyolországba lovardába dolgozni, gyümölcsöt szedni, utazni.

Ahogy bemutatkozunk és mind elmeséljük épp hol tartunk, kik vagyunk, miért jöttünk és mivel szeretnénk távozni, csupa érdekes életmese bontakozik ki. Egy rózsaszín sálas, mosolygós nő például szinte állandóan bőröndből él, mert munkája miatt folyton utazik, csupa férfi veszi körül és zavarja, hogy ruhatára is egyre maszkulinabb, egy kék blézeres, rendezvényszervező hölgy nevetve vallja be, hogy ő bizony cipőbolond és nem meri megmondani, mennyi cipője van. Jó érzés köztük lenni, ahogy utólag megállapítom, a szokásos női versengésnek nyoma sincs.

Egész nap úgy érzem magam köztük, mintha egy nagy családi összejövetelen lennék, ahol az unokanővérek összejönnek és a tapasztaltabbak okítják a többieket. Ruhákat próbálgatunk, parókákkal bohóckodunk, kávét iszunk, kekszet majszolunk, és valaki elmondja nekünk, hogy a testünk igenis vonzó, legyen az bármilyen is. Mert Orsi és Edina hangsúlyozzák azt, hogy ők objektíven szemlélnek bennünket. Nem céljuk a hamis dicséret! Ha egy boka vastag, vagy van egy kis felesleg hastájékon, azt megmondják, és hozzáteszik, hogy hogyan lehet ezeket az adottságainkat előnyösen tálalni. A hazugság itt nem megengedhető, hiszen azzal hitelét vesztené a cég, ami manapság az egyik legminőségibb szolgáltatást nyújtja. Öltöztették már a TEDxDanubia szervezőit és előadóit, dolgoztak a MTV Magyar Televíziónak, a SIGNAL, az AEGON, az ING Biztosítóknak, a GENERALI Cégcsoportnak vagy a Mellrákinfó Egyesületnek.

Professzionális, mélyen emberi törődést kapunk szombaton. Személyre szabottan, a fent említett otthonos hangulatba csomagolva. Senkit ne tévesszen meg a családias légkör! Mindez csak azt szolgálja, hogy ellazuljunk, merjünk önmagunk lenni  ami lássuk be, nem könnyű egy tucat idegen előtt, mikor sokszor még saját magunkat sem látjuk nemhogy tökéletesnek, de még csak elfogadhatónak sem. Hogy is mernénk megmutatni hibáinkat, esetlenségeinket a többieknek?! És mégis sikerül! Sikerül, mert Orsi olyan atmoszférát képes teremteni jelenlétével, eleganciáján is átszűrődő életteli energikusságával, amiben percek alatt leolvadnak a maszkok, a félelemek. Úgy képes azt mondani, hogy szép vagy, hogy tényleg téged lát, hogy egy percig sem kételkedsz benne, és amikor a tükörbe nézel, amikor felveszed a zöld tüllszoknyát, olyasvalakivel találkozol, akit addig talán észre sem mertél venni.

És nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: amint Te észre mered venni önmagad, mások is észre fognak venni. Ami pedig még fontosabb, Téged fognak észrevenni! Mert itt nem azt tanuljuk meg, hogyan adjuk el a testünket, hanem azt, hogyan adjuk el önmagunkat  ha épp arra van szükség. Hányszor futnak bele csinos nők abba, hogy a férfipartnerek képtelenek a szemükbe nézni egy tárgyalás során, hogy valahogy nem veszik őket komolyan. Mindez megszűnik, amint a ruháid Téged tükröznek.

Arról is hallhattunk szombaton, hogy Magyarország sajnos a szexualitás nem megfelelő kommunikálásban is elsők közt van. Itt a legzavarosabb a nők kommunikációja, akik összekeverik a szépséget a kívánatossággal. Pedig ha beleérzünk ebbe a mondatba, megfigyelhetjük, hogy szakadéknyi különbség tátong e kettő közt.

Lássunk pár tippet, amiket a YURKOV stílustréningen kaptunk!

  • Felejtsd el a szilikonpántos melltartót! Azt kommunikálja, nem érdekel Téged a minőség. Ha mellméreted nem engedi meg a pánt nélküli ruhákat, mondj le róluk. Öltözz mellméretednek megfelelően!
  • Ha már tudod, hogy jól áll Neked a hosszú szoknya, akkor tudd, ennek a fazonnak az esetében bizony az a jó, ha koszos lesz a szoknya alja. Érjen bátran földig, ne verdesse a bokádat!
  • A fekete az emberek nagy részének nem áll jól. Ha azonban fekete-kedved van, viseld bátran! Ez a szín lezár, megvéd, elrejt. Nem véletlenül hordják ösztönösen a tinédzserek, akik az elképesztő hormonális változásokat is kordában tartják vele  tudatlanul.
  • Ha hangsúlyos a csípőd, viselj olyan ruhákat, melyeknek van egy kis ujja, így kiegyensúlyozhatod az összképet!
  • Kombináld bátran színskálád színeit! A hamvas rózsaszín nagyon jól mutat a khakizölddel. Ehhez persze ismerned kell, melyik típusba tartozol. Ebben segít az évszakelmélet, amit a YURKOV tanácsadói tökéletesen ismernek és alkalmaznak.

Én például, mint kiderült, tiszta tél típus vagyok, így azon szerencsések közé tartozom, akik típusuk szerint is hordhatnak feketét. Imádom, így örülök az eredménynek, bár be kell valljam, a színkendők láttán egyből az ősz dobogtatta meg a szívem meleg árnyalataival. Elég sok ősz színű ruha akad a gardróbomban is… Nos, tőlük sajnos meg kell válnom, ha szeretnék közelebb kerülni magamhoz. Márpedig szeretnék! És ha az “amilyen a gardróbod, olyan az életed”-elvet követem, akkor igen sok teendőm van! Ezekben a teendőkben azonban van már segítségem a saját színskálám képében, ami már a tréning utáni következő héten megmentett egy meggondolatlan választástól!

Ha mindig is érdekeltek a színek, a ruhák, a különböző anyagok, ha szereted a divatot, de nem akarsz kiszolgáltatott lenni állandó változásainak és inkább saját, személyes stílusod nyújtotta állandó magabiztosságra és magabiztos ízlésre vágysz, látogass el te is a YURKOV Szalonba, ahol csodák történnek nőkkel és férfiakkal egyaránt!

Írta: Dósa Judit