Kint és bent – HH Sommerfest

Ahogy telnek a júliusi hetek, és egyre jobban  melegszik a nyár, mind többen mennek ki – a városból, az irodából: a munkából. Elérkeztek a jól megérdemelt szabadság napjai és hetei, amikor látszólag megáll az élet és a „fű sem nő” – valójában csak arról van szó, hogy a nyári üzemmód ritmusa nagyban eltér az év többi részének ütemezésétől.

Van, aki ezt lehetőségnek tekinti, és most veszi elő a „nem sürgős és nem fontos” projekteket, melyek egész évben vártak, mások kisebb-nagyobb átszervezésbe, vagy részletesebb adatelemzésbe fognak. Olyan munkafolyamatba, amit akár félre is lehet tenni egy-két órára, félnapokra, ha a hőség úgy kívánja, hiszen tagadhatatlan, hogy a kánikulában a napi tempó és így a hatékonyság is eltér a megszokottól. Ráadásul a work-life-balance ritmusa is megváltozik, hiszen ahogy a feladatok visszahúzódnak, úgy kerülhetnek előtérbe a családban a gyerekek, akiknek június közepétől augusztus végéig muszáj tartalmas szünidei programot biztosítani. Akkor is, ha negyven fok van, és akkor is, ha egész nap zuhog az eső.  Olyan is adódik, hogy elindult a család a hegyekbe, és hirtelen érkezik egy e-mail, hogy megjött az engedély: mégis indulhat a hónapok óta halasztott projekt – erre az esetre is fel kell készülni. Anélkül, hogy akár a családi nyaralás, akár az induló folyamat eredményessége sérülne.

Tapasztalt vezetőknek persze erre is megvan a rutinja: delegál, távirányít, vagy igyekszik ő maga úgy dolgozni „láthatatlanul”, hogy ez a legkevesebb időt vegye el a pihenésre szánt napokból, hetekből. Az egyensúly érdekében vegyük észre azokat a csendesebb, nyugodtabb időszakokat is, amelyek a nyár munkával töltött heteiben bukkanhatnak fel, és próbáljunk lassítani, olyan feladatokat elvégezni, melyek a megszokottnál kevésbé fárasztanak ki. Van, aki meg nem ment szabadságra, de a teraszon ír ajánlatot – ez novemberben nem igazán lehetséges – vagy a szabadba szervez egy megbeszélést munkatársaival: a látszólag apró változtatások is sokat enyhíthetnek a nyári munkavégzés „terhein”.

Egyesek arra esküsznek, hogy hosszú hetekre és elvágólagos módon, a levelezésünket is automatikus üzemmódra átállítva kell kilépni ahhoz a munkából, hogy az éves pörgés hatását teljesen ki lehessen kapcsolni, és valóban fel lehessen töltődni a nyaralásra szánt időszakban. Másnak éppen ellenkezőleg, az jön be, ha a vízparton is tervez és kalkulál, vagy a hajóról is lebonyolít egy konferenciahívást. Egy sokat látott vezető jó döntést fog hozni arról, hogy éppen mi a megfelelő megoldás – mert nemcsak a munkához, hanem a pihenéshez is megvan az eszköztára.

Tudjuk jól, hogy december és május a klasszikus rendezvényszezon, amikor egymást érik a különböző vállalati és üzleti események. Ám a nyarat is érdemes bevonni, kihasználni, főleg azért, mert ilyenkor kint lehetünk, kerti asztaloknál, élőzene mellett, a szabad ég alatt ülve beszélgethetünk, „network-ölhetünk”. Évek óta tartó hagyománya a Hammel & Hochreiternek a nyárközepi HH SOMMERFEST, ahol Partnereink együtt tölthetnek egy nyári délutánt, estét. Kint a kertben és benn összes termeinkben, kinn hűsítő italok és a finom falatok mellett a program és a dress code is lazább, benn pedig valami érdekes és szakmai programmal várunk szeretettel!

MEGHÍVÓ – HH Sommerfest – 2017.07.27.