Női agy vs. Férfi agy

Egy zseniális református pap egyszer azt próbálta elmagyarázni nekem, miért is végeláthatatlan sokszor egy házaspár vitája. (Ezért kellene család minden pap mellé…, hogy tudja, a válaszokat, mert megéli és nemcsak olvassa valahol…)

A nő és a férfi elkezd vitatkozni. Teljesen mindegy min. Bármin tud tíz év után.

A vita első 5 percében a férfi elmondja, elkiabálja, elmutogatja, mit és hogyan és hogy miért nem jó. Utána leül a gép elé, gyerek mellé, tévé elé és onnantól már abban a helyzetben van benne. Vita lezár, sör kinyit, meccs jó.

A nő elkezdi mondani, kiabálni, mutatni ugyanazt, de a férfi öt perc múlva otthagyja. Az ezután következő 2-3 órában a nő folyamatosan vitázik tovább a fejében. Érvek, ellenérvek, kinek az anyósa mikor jöjjön, és amikor megismertem csüngött az ajkamon, most miért nem hallgat meg, már nem szeret, van valakije és a hasa is nagy a sörtől … Csönd … az nincs, csak ha elalszik végre…

Máshogy működünk. Mi nők sokat beszélünk. Hangosan is, fejben is. A férfiak nem annyit vagy jobban benne vannak a folyamatban és mindig a következő történésre figyelnek.

Élettanilag nem nagyon fogunk cikket találni miért van ez így, de a pap erre is válaszolt.

Evolúció (A pap és az evolúció kérdéskör megér egy misét.) A nők üldögéltek a barlangban a gyerekekkel, neveltek, tanítottak, beszélgettek, bogyókat gyűjtöttek, beszéltek és beszéltek. A férfiak pedig mentek a mammut után. Ott nem volt idő beszélgetni meg nem is volt szerencsés dolog.

Mi bogyót válogatunk (szupermarket oda vissza mi mennyi és nézd ezt az új csirkefűszert) a férfiak pedig mennek a mammut után. (kenyér, tej, fizet.)

Nem kellene a házaspárnak sokat változtatnia ahhoz, hogy hamarabb megoldásokat találjanak, vagy esetleg újra jól is érezzék magukat egymás mellett.

Tizenöt perc extra vitaidő.

Ennyi.

Hogy a nő hadd mondja, a férfi pedig hallgassa még egy kicsit. De nem sörbontás közben már a tévé elé ülve, persze mondjad drágám, hallom ám így is… A nő pedig engedje el a történetet, mielőbb, mert akárhogy duzzog és jön-megy és vitázik, a férfi nem tud. Nem akar. Nem fontos annyira. Nekünk se legyen annyira fontos mindent, minden részletében kianalizálni.

A csavar akkor van, ha találkozik egy férfi energiájú nő és egy női energiájú férfi…

Tóvári Zsuzsanna

Forrás: GyereVelem