Elnökváltás a Német-Magyar Gazdasági Kamaránál

A Figyelő értesülései szerint Sávos András, a KNORR-BREMSE Rail Systems ügyvezető igazgatója válthatja Dale A. Martint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) élén.

Megbízható forrásokból arról értesültünk, hogy Sávos András, a KNORR-BREMSE Rail Systems ügyvezető igazgatóját javasolja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöksége a tagvállalati vezetőknek a legnagyobb magyarországi érdekképviselet elnöki pozíciójára. Dale A. Martinnak, aki a magyarországi Siemens vezére is, hamarosan lejár ötéves elnöki mandátuma. Úgy tudjuk, május első részében már meg is választhatják, Sávos Andrást az érdekképviselet élére.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának 900 tagvállalata van, és a legbefolyásosabb kamarának tartják. Legfontosabb eseményeiken túlnyomórészt Varga Mihály pénzügyminiszter képviseli  a kormányt. Javaslataikat rendszeresen beépítik a gazdaságot érintő jogszabályokba. A DUIHK immár 25. éve kérdezi meg tagvállalatait és más külföldi befektetőket arról, hogyan látják a magyarországi gazdasági helyzetet és az üzleti környezetet.  Friss konjunktúra-jelentésüket, amelybe német vállalatvezetőket vontak be, pont ezen a héten publikálták.

Forrás: Figyelő