Klasszikus kék, klasszikus értékek

Régóta tudjuk, hogy a színek nagy hatással vannak hangulatunkra, hétköznapjainkra: nem mindegy, hogyan alkalmazzuk őket megjelenésünkben, környezetünk alakításában, vállalatunk arculatának megtervezésekor. A Pantone Színintézet szakemberei lassan két évtizede minden decemberben megválasztják az adott év színét, aszerint hozva meg a döntést, hogy éppen milyen trendek uralják a világot, mi zajlik az adott pillanatban a globális kultúrában. 2014-ben a sugárzó orchidea, rá két évre a rózsakvarc, tavalyelőtt az ultraibolya, 2019-ben pedig az élő korall volt a nyertes.

Most egy időtlen, klasszikus, mély árnyalat, az egyszerűségében is elegáns gyönyörű kobaltkék (Pantone 19-4052: Classic Blue) lesz a hivatalos „color of the year”. A klasszikus mindig modern is egyben, hiszen értéket őriz (ami pedig nem válik időtállóvá, az úgyis elavul). Ez a Hammel &  Hochreiter filozófiájának is az alapja: a klasszikus értékek jelentik az alapját a modern menedzsment-szolgáltatásoknak. A Hammel & Hochreiter is a kéket választotta logójához: a döntés mögött azok az ügyfelek, munkatársak, partnerek állnak, akik a kék szín jelentésében rejlő bölcsességet, szaktudást és stabilitást jelképezik.

A színelméletben jártasak szerint a Classic Blue, mint a megnyugtató jelenlét színe, magabiztosságot ad és kapcsolatot teremt. A kommunikáció és a tisztaság is kötődik hozzá, és Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezető igazgatója szerint a végtelen esti égboltra emlékeztet ez a mély kobaltkék. Arra ösztönöz bennünket, hogy mögé nézzünk annak, ami nyilvánvalóan látható. A Pantone alelnöke, Laurie Pressman elmondta: ezzel a klasszikus kékkel azokat a fogyasztókat szeretnék megszólítani, akik nyugodtabb, elégedettebb életmódra vágynak. A Classic Blue tükrözi az emberek vágyát a nyugalom és a biztonság, a családias otthon után. Bizalmat, hitet, állandóságot és védelmet sugározva: azokat az érzéseket, amelyekre a stabil építkezéskor van szükségünk. 2020 választott színárnyalata a koncentrációt is segíti, a gondolatok újraközpontosítását is, és ez bizony a gyorsulva fejlődő technológia mellett nem kis támogatást jelenthet. A Classic Blue perspektívákat nyit, áramoltatja a kommunikációt és elmélyíti a gondolkodást. Szilárd és megbízható árnyalat, a stabilitás és a folytonosság érzetét adja, sőt, a Pantone vezetői még a fenntarthatóság témájához is odakötik.

A Classic Blue megválasztása nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra leváltsuk a ruhatárunkat és a nappaliban lecseréljük a tapétát. Ez a szín abban segíthet bennünket, hogy eredményesen viszonyuljunk a modern világ kihívásaihoz, és mivel a kék ösztönző, biztató, inspiráló szín is, így ahhoz is hozzájárulhat, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

Ez az az alapja a Hammel & Hochreiter filozófiájának is. Működésében egyszerre stabil és dinamikus, értékőrző és ugyanakkor innovatív: tehát egyszerre klasszikus és modern. A piac mai igényeinek megértéséből, a munkatársak mély és szerteágazó tapasztalatából kiinduló menedzsment-szolgáltató. Kék logónk 2020-ban is ugyanazt jelenti, mint eddig: bölcsességet, szaktudást és stabilitást – most azonban külön örülünk annak, hogy az év választott színe ilyen nagy szerepet játszhat a vállalat értékeinek a felmutatásában.

Kristóf Györgyi