“A váratlanban ott a kihívás és az újdonság ígérete”

Bárhol is vagyunk, bármit is csinálunk, mindenütt elérhet bennünket egy kiszámíthatatlan fordulat, egy váratlan helyzet, egy új kihívás. Párhuzamos világokban élünk, ahol, ahogy mondani szokás, az a modell, hogy nincs modell. Mindenre nem tudunk felkészülni, és nem is kell: egyedül arra érdemes, hogy bármi jöhet, képesek leszünk mozgósítani magunkban mindazt (tudást, energiát, érzelmeket, forrásokat), ami szükséges az adott pillanatban a legjobb megoldáshoz.

Aki megéli a váratlan fordulatok egymásutánját, és elfogadja, hogy a váratlan megjelenése törvényszerű, azt különös nyugalom töltheti el. Tisztában lehet azzal, hogy rajta nem múlnak a dolgok, mert felkészülten – méltatlankodás, felháborodás nélkül – fogadja el a váratlant, akár a legnegatívabbnak ígérkezőt is. Szektorra, cégkultúrára és munkaerő-piaci helyzetre való tekintet nélkül, mert mentségek keresésével (ilyen még soha nem volt! mi ezt nem így szoktuk) csak takarózni lehet, megoldást találni sosem. Hiszen a felelős felsővezető első számú megrendelője a váratlan.

A váratlan helyzet megérkezése a legtöbb emberben azonnal bizonytalanságot generál, a bizonytalanság pedig sokakat rögtön bénít, blokkol. Egyrészt, mert úgy érzik az emberek, hogy nincs eszközük, ismeretük a váratlan helyzet kezelésére, másrészt óvatosságból. Jobb megvárni, mit reagálnak a többiek, körbenézni, mi lesz a reakció, addig se csinálni olyasmit, ami miatt aztán később megütheti az ember a bokáját. Márpedig emiatt értékes pillanatok, órák, napok veszhetnek el: a lehetőségből, ami a váratlan krízisét pozitív megoldásba fordíthatta volna át.

Érdemes újra elolvasni, hogy miként vélekedtek szakértőink, meghívott vendégeink a témáról a Várd a váratlant címmel 2019. szeptemberében megrendezett Hammel & Hochreiter üzleti reggelin.

Szabados Richárd, az Erste Bank Hungary Zrt. Vállalati üzletágvezetője a lehetőséget húzta alá: a váratlanban ott a kihívás és az újdonság ígérete, hiszen a helyzetből tanulhatunk, megerősödhetünk és fejlődhetünk általa.

Horváth Tamás, a Konica Minolta Operations Directora a kommunikációt és a transzparenciát emelte ki: aki nem ügyel arra, hogy folyamatosan képben legyenek az emberei, az nem csodálkozhat, ha a vállalatán úrrá lesz a bizonytalanság.

Simó György arra hívta fel a figyelmet, hogy a váratlant hordozó folyamatot érdemes rövidebb szakaszokra felosztani. A kisebb fázisok már tartalmaznak kiszámítható elemeket, így hozzájárulnak a nagy egész egyensúlyának fenntartásához.

Márton Katalin, a Praktiker HR igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az üzleti világban nem tankönyv szerint működnek a dolgok, így a vezető nem lepődhet meg azon, hogy folyamatosan érkeznek a váratlan helyzetek.

Az a baj… Tipikus, jól ismert energiarabló mondatunk ez a váratlan helyzetekben, és a leghatékonyabban talán így érdemes befejezni: az a baj, hogy sokszor a problémákat is azonnal bajnak látjuk, és nem a megoldást keressük, hanem a menekülési útvonalat vagy a hárítást. Minden válság egy lehetőség is, keressétek a lehetőségeket, és akkor még szebb és jobb lesz a jövő, mint bármikor is volt a múlt!

Kristóf Györgyi