Mindennapi energiák


Ahhoz, hogy jól legyünk energiára van szükségünk. Hogyan szerezhetünk energiát és hogyan adhatunk másoknak? A jelenlegi krízishelyzet okozta folyamatos belső szorongás sokkal gyorsabban le tud meríteni mindenkit, ezért fontos hogy tudatosan odafigyeljünk arra, hogy ne fogyjunk el, mert akkor lebetegszünk. Ha lebetegszünk nem tudjuk megtartani sem a családunkat, sem a csapatunkat. Az alábbi táblázat pontosan megmutatja mik azok a folyamatok és viselkedések melyekkel energiát termelhetünk önmagunk és mások számára. Kiemeltünk egy-egy tevékenységet, hogy azon keresztül érthetőbb legyen, hogyan termelődik plusz energia, de bármely másik cselekvést választod ugyanez történik.

 

Intellektuális energia termelése – Ötletelés

Ha ötletelünk a csapatunkkal vagy a családunkkal egy fél órát akkor a végén azt fogjuk érezni, hogy mindenki feltöltődik és lelkes lesz többek között azért is, mert pozitív megoldásokra gondolt ami ellazítja megnyugtatja a testet. Ha például megoldunk egy problémát akár először csak fejben az is energiákat szabadít fel bennünk, mert a megoldás öröme pozitív hatással van a testünkre.

Spirituális energia termelés – Értékek

Ha hajlandóak vagyunk fél órát arra szánni, hogy összeírjuk a legfontosabb belső értékeinket akkor a feladat végén szintén sok energiát tudunk generálni magunknak vagy a csapatunknak, ha együtt dolgozunk velük. Ha képesek vagyunk megtalálni 2-3 értéket, ami minden nap konzekvensen jelen van az életünkben és minden cselekedetünkben, akkor azzal egy olyan biztos horgot teszünk le magunknak vagy a csapatunknak a jelenlegi bizonytalan helyzetben, ami megnyugvást biztonságot adhat innentől kezdve.

Fizikai energia termelés – Mozgás

Mozogj és légy aktív! Sportolj minden nap fél órát. Ez a nem új keletű tanács, a legegyszerűbb mód arra, hogy energiát generálj a testedben. Ha csak egyenes háttal ülsz vagy állsz tíz percig és az ég felé nyújtózol a fejeddel már akkor is annyi energiát termelsz, ami elég arra hogy ne merülj le a napi feszültségektől.

Érzelmi energia termelés – Érzések

Ha csak annyit teszünk, odafigyelünk mit érzünk a testünkben már kontrolláljuk az energiáinkat. Amikor pozitív érzések vannak bennünk töltődünk energiával amikor negatív érzések akkor lemerülünk. Pontosan tudja mindenki, ha olyan dolgokat csinálunk amit szeretünk, akkor egyre jobban érezzük magunkat, míg ha olyan dolgokat amit nem szeretünk akkor hamar elfáradunk és abbahagyjuk. Sok “nemszeretem” ember vagy feladat van az életben, ezért a legokosabb dolog, ha minél hamarabb megtaláljuk azt, mi az amit szeretni tudunk valakiben vagy valamiben. Ha erre képesek vagyunk, akkor egyre kevesebb helyzet vagy személy tudja elvenni az energiánkat.

Jól látható, hogy bármelyik működést  választjuk a táblázatból az energiatermelődést azzal érjük el, hogy pozitív érzéseket generálunk a testünkben! Ez az energia kulcsa, mert a jó érzés hatására kinyílnak a vérerek a testünkben beindul a vérkeringés és ez feltölt minket és ellazítja először az izmainkat és a testünket, azután az elménket.

Tudatos napot Mindenkinek!

Virágh Rajmund, Tóvári Zsuzsanna és Kristóf Györgyi

 

Írjatok, hívjatok, ha segítsünk bármelyik területén az energia termelésnek,
nekünk van bőven, évtizedek óta tudatosan gyakoroljuk:

info@hammelhochreiter.com