Nem engedünk a huszonegyből…

Mert felkészültünk. Mert megtapasztaltuk a 2020-as esztendő jellemformáló, emberpróbáló, cégeket a padlóra dobáló történéseit, és levontuk  a következtetéseket. Már 15 plusz éve minden szezonban ezt tesszük. Szolgáltatóként, külsősként enélkül az előző kisebb, nagyobb külső és belső válságokat is nehéz lett volna túlélni.

Láttuk, hogyan viselkedik a beosztott, a vezető, a csoport és a vállalat, ha a komfortzóna eltűnik valahol a messze távolban, és azt is hogy mit hoz ki magából, a másikból, a szervezetből az, aki nem adja fel – ám harc helyett fejlődik, alkalmazkodik, és együttműködik.

Mivel 2019-ben már bedőlt számos nagy projektunk a német autóipari változások miatt, így a sok évtizedes krízis menedzsment tapasztalatunkat már 2019-ben élesítettük, így 2020-ban a legtöbbet már az Ügyfeleinknek és az útkeresőknek tudtunk segíteni, a megújúlt, kibővült csapatunk bírta a tavalyi extra terhelést, jól vizsgáztunk éles helyzetben, még tovább bővültünk is és a HH csoport fennállása óta a legnagyobb árbevételt és nyereséget érte el 2020-ban. Nem, nem a válság miatt, a tudatos és szakmai alapú építkezés miatt.

Az ügyfelektől, a helyzetekből, a folyamatokból tavaly is rengeteget tanultunk amit azonnal be is építünk, rugalmasan kezeljük a helyzeteket, adaptívak, hatékonyak vagyunk, ezt nagyra értékelik ügyfeleink.

Élesben tettük és tanítottuk, hogy mi is az agilitás, reziliencia, problémamegoldás. Számos helyzetben átalakítottuk a kommunikációt és a kooperációt annak megfelelően, amit az élet – és az üzleti célkitűzés – diktált. Új célokat fogalmaztunk meg, sorrendeken változtattunk, akár naponta, a fókusz és a priorizálás terén igazán nagy sokat fejlődött saját csapatunk és az Ügyfeleink is. Eddig is tudtuk, hogy csak a változás örök, valamint bármikor bármire is felkészültnek kell lenni, és ez 2021-ben is így lesz! Ebben az egy dologban biztosak lehetünk.

A fejlődést, az önképzést, a tanulást idén sem adjuk fel. A tavalyi év leckéi pedig emlékeztessék a későn ébredőket, hogy vagy maguktól lépnek vagy rá lesznek kényszerítve, hogy lépjenek!

Nem érdemes halogatni a technológiai innovációt, ha úgy tetszik, a digitális transzformációt. Ugyanis ha váratlanul szakad a nyakunkba, akkor sokkal nagyobb a hibák, veszteségek kockázata, mintha ismerős skill-ként vesszük le a polcról. És a technológiához képest egy igencsak ellenkező téma is fontos lesz idén is: önismeret, együttműködés.

A jövőben még fontosabb lesz, mint valaha, hogy legyen csapat, legyen vezető, legyen közösség, kompetens, együttműködő egyének csapata és legyenek kompetens, tapasztalt vezetők, legyen bizalom, mert igenis hogy sokan szeretnek dolgozni, értelmes munkát végezni, tartozni valahová akár irodában, gyárban, akár home office- ban végzik a dolgukat épp, és fontos számukra, hogy a feladatukat időben és rendben elvégezhessék.

2021-ben sem engedünk a minőségre, az elkötelezettségre, a színvonalra vonatkozó elveinkből. Abból, hogy interim menedzsereink a legjobb tudás birtokában oldják meg és rendezzék a várhatóan idén is szép számban érkező, váratlan és bonyolult helyzeteket, és hogy ügyfeleinknek a naprakész szaktudás legjavát nyújthassuk.

Egészségben és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánunk Ügyfeleinknek, Partnereinknek, találkozunk idén a nyári kerti partinkon, a HH Sommerfesten és 2022. január 22-én a Gresham Palace Hotelben, Budapesten.

Kristóf Györgyi