Levél kamaszlányainknak …

Érzékenyítés ott, ahol arra tényleg szükség van. Tudod mi történik a képpel, amit kiteszel magadról a világnak? Bármi történhet vele.

Like gyűjtés helyett olyan jó lenne, ha adnál valamit másoknak. A gyermeki elméd és fantáziád még tele van csodákkal. Te még látod azokat! Rajzolj, alkoss, csinálj egy jó kisfilmet a világról és tedd fel azt! Fotózd a világot és benne azokat az értékeket, amik Neked fontosak. Képzeld nagyon sok felnőtt már nem látja olyan izgalmasnak és értékesnek a körülöttünk levő dolgokat, mint Te. Sőt nem is látja, mert alszik az elméje.

Te még ébren vagy!

Mutasd meg nekünk, mitől jó élni! Te még tudod, mert közelebb vagy a felhőtlen boldogsághoz.

Inkább taníts minket és ne utánozd a sok eltévedt üres felnőttet, akinek fogalma sincs, hogy alapvetően egy szakadék felé robogó buszon ülünk. Ő felmegy a busz tetejére és fotózgatja az egyformára karikírozott arcát. Egyre több az agyatlan potyautas…

Te még megállíthatod a buszt!

Tegyél bele értékes és mély gondolatokat… Mutasd meg a felnőtteknek, hogy mi a fontos és mitől legyenek boldogok! Te még csak annyit teszel kamaszként, hogy kijössz a felszínes virtuális világokból és játszol és visszavedlesz gyerekké és boldog vagy.

Mi felnőttek ezt a képességet már annyira elveszítettük, hogy önfejlesztő könyvek videók és kurzusok segítségével keressük az utat vissza az értékes boldog élethez. És a többség már ezt sem keresi, hanem elveszik a felszínes magamutogatásban és like vadászatban. (ilyen szó nincs is vagy nem kellene lennie.) Gyorsan megmutatom még a nyaralásunkat vagy a vacsorámat mielőtt kihalunk.

Azzal, hogy kiteszed az arcodat vagy a testedet mit adsz a világnak? Mi történik?

Megnézi sok lány és ha a Tiéd szebb, akkor elszomorítod egy csomó kortársadat és gallyra vágod az önértékelésüket. Azzal, ha formás vagy és minél több látszik belőled hamar felhívod idegen pasik figyelmét, akik kéretlenül fognak zaklatni. Legyen elég csak annak az egy fiúnak a figyelme, aki Téged érdekel!

Ne kövessetek minket, inkább tanítsatok mentsétek meg a felnőtteket!

Állítsátok meg a buszt!

Szerző: Tóvári Zsuzsanna