Fogyasztói mozgatóerők

Mi irányítja a sokoldalú fogyasztót?

„Soha nem volt még olyan könnyű információt szerezni a fogyasztókról és kapcsolatba kerülni velük, mint ma. A digitalizáció, mobil technológiák és egyébként a pozitív gazdasági környezet együttállása olyan vásárlókat eredményez, akik soha nem látott mennyiségű adathoz férnek hozzá bárhol és bármikor. A vélemények, termékek, ajánlások, ajánlatok korlátozás nélkül elérhetőek, az online kereskedelem virágzik, miközben a fizikai kereskedők is egyre kifinomultabb módszerekkel igyekeznek kiszolgálni a hozzájuk betérő vásárlókat.

Egy ilyen komplex és lendületes, diverz világban az ügyfélélmény jelentősége felértékelődik. Ha valaki jó élményt tud adni, képes elkerülni a kiszámíthatatlan piac csapdáit, sőt, az ügyfelek igényeinek megértése segít a versenytársak előtt maradni akár online, akár offline térben is.

A KPMG ügyfélélmény kutatása ebben ad támogatást azáltal, hogy mély betekintést ad immár a magyarországi márkák világába is. A 9 éve és ma már 21 országban végzett ügyfélélmény kutatása egy alaposan kidolgozott módszertan szerint mutatja meg, miért és hogyan alakulnak ki az ügyfelek fejében a pozitív élmények. A magyarországi kutatás több mint 3000 lokális fogyasztó megkérdezésén, valódi, az elmúlt fél évben történt vásárlásokon alapul.”

A teljes tanulmány az alábbi linken tekinthető meg:

https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/hu/pdf/KPMG_Fogyasztoi_mozgatoerok.pdf

Forrás: KPMG Tanácsadó Kft.